ДЕТСКИ КОЛЕДНИ РАБОТИЛНИЧКИ В АЛКОРКОН, МАДРИД

 

тайери

     На 22, 23, 29 и 30 декември 2014 г . се проведоха традиционните Коледни работилници за децата на Алкоркон, Мадрид, организирани от Общината, в които Българско училище „Бачо Киро“ в Алкоркон участва вече за четвърта година, организирайки работилници за децата на града, с предложения за изработване на традиционни за България новогодишни украси, достъпни и интересни за изработване от децата.
Тази година в работилниците се включиха преподаватели и родители и със съвместни усилия успяхме да представим достойно българското училище за пореден път, редом с много други местни културни организации.
В продължение на четири предпразнични дни изработвахме елхови дръвчета, снежни човечета, украсявахме фигурки от солено тесто за украса на елхата. Бяхме подготвили разнообразни материали и заготовки, които направиха работилничките ни интересни и търсени от децата. Изцяло използвахме материали за рециклиране в съзвучие с нашия училищен проект „Да превърнем отпадъците в изкуство“, по който работим в извънкласната дейност „Български изкуства и занаяти“.

20141223_122325

 

 

 

 

 

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s