Доктор Зъбчо в българското училище в Алкоркон

зъбчо

На 7 февруари, в българското училище в Алкоркон беше представена пиеската „Доктор Зъбчо“- образователен детски театър, съвместна продукция на театър „Смехоран“ към училището и поредното участие-изява по училищния проект „Учител за един ден“.

С помощта на много нагледни материали във връзка със зъбната хигиена и здравната беседа на Доктор Зъбчо /Павлина Стоянова/, най-малките възпитаници на българското училище припомниха най-важните правила за здрави зъбки. В света на зъбната хигиена ги водеха Зайко, Мечо и Лиско /Десислава Маркова и Василка Диманкова/, които се срещнаха с Чук и Пук-двама палавници, които обичат да си правят къщички в зъбките на малчуганите, които не обичат да използват паста и четка за зъби.

Децата участваха активно в здравната беседа, отговаряйки на въпросите на Доктор Зъбчо. Така всички още веднъж си припомниха, че не трябва да се прекалява с тортите, пастите и шоколада, а да се похапват плодове и зеленчуци, че кариесът не е страшен, щом ходим редовно при зъболекаря, който е наш приятел.

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s