КРЪГЛА МАСА ЗА УЧИТЕЛИ ОТ БНУЧ-2015

73fd8b9a-aa06-4318-9d13-a52d289f047e   „Не е нужно да търсим решение на всички проблеми в образователната ни система. Можем да започнем от себе си, като станем по-добри и по-вдъхновяващи учители, обучители, треньори.“

Бил Гейтс

       На 9 май, от 13.00ч. в БНУ „Бачо Киро“, Алкоркон, Мадрид ще се проведе кръгла маса за учители от български неделни училища в чужбина, която е като част от  училищните мероприятия, свързани с отбелязване на патронния  празник на училището-11 май, 180 год. oт рождението на Бачо Киро, български учител, книжовник, историк, читалищен деец и фолклорист и 24 май-ден на българската просвета и култура и на славянската писменост.

         Идеята за кръгла маса за учители, които преподават в БНУЧ на тема „Тенденции в развитието на БНУЧ- нормативно регламентирана реалност в съвременната образователна среда“, възниква съвсем естествено, целейки да запълни една празнина в развитието на нашите училища, която се изразява в липсата на комуникация и обмяна на опит между учителите, в липсата на различни форми на надграждаща квалификация, насочена към билингвалното образование, към изучаването на български език като втори език, към прилагането на информационните технологии в учебния процес.

         Целите на тази инициатива са свързани също така и с поставяне началото на традиционни годишни срещи между учителите, на които да се споделят проблеми и постижения, свързани с  учебната работа в БНУЧ и с повишаване на педагогическата квалификация на  вътрешноучилищно и междуучилищно ниво.

           Идеята за осъзнаване необходимостта от междуучилищни квалификационни срещи е тясно свързана с повишаване мотивацията за повишаване качеството на учебния процес, със стимулиране мотивацията за посещение на БНУ от учениците и с повишаване социалния статус на нашите училища сред българската общност по райони.

“Ако двама разменят монети, всеки ще има по една. Ако разменят идеи, всеки от тях ще има по две.“

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s