„ArtExtreme 15“ – ИЕФЕМ-БАН на гости в Мадрид

На 16 май  Българско неделно училище „Бачо Киро“, Алкоркон, Мадрид бе домакин на  лекция на гл. ас. д-р Елена Водинчар от ИЕФЕМ на БАН на тема „Българската шевица -поглед към света“, изнесена пред ученици, учители и родители. Изявата бе специално подготвена, за да може по един интересен, занимателен и приятен начин българските деца по света да се запознаят с някои красиви български традиции. Изследванията на д-р Е. Водинчар са върху бита и традициите на бесарабските българи. Тя води  занимания с деца в Националния етнографски музей в София, както и работилница за мартеници.

Заедно с нея, в българското училище в Алкоркон гостува и творческия екип АНДАРИ-Анатолий Радев и Дария Василева от Центъра за визуална култура ArtExtreme, Варна, автори на  Мултижанровата изложба “ArtExtreme 15”,  посветена на скулптора Кирил Шиваров, културно-историческото наследство на Варна и етнографията на община Аврен.

Представя се по света под патронажа на Вицепрезидента на Република България, г-жа Маргарита Попова, и е част от честванията на дните на българската култура тук. Домакин на инициативата е Galleria Espacio BOP, с любезното съдействие на испанския архитект Лоренсо Алонсо – един творец, изкушен от България и истински приятел на страната ни.

Програма на съпътстващите занимания на изложбата може да следите тукhttp://andaribg.com/bg/news/1/233
Повече информация за изложбата : www.andaribg.com.
МЯСТО:  Galleria Espacio BOP, calle Julan de la Hoz, 22 Madrid, Metro Avenida América

Фотографии АНДАРИ 

http://www.andaribg.com/

Реклама

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s