СЕДМИЦА НА ГРАМОТНОСТТА, 2015

Участие на БНУ „Б.Киро“, Алкоркон, Мадрид и БНУ „Е.Пелин“, Парла, Мадрид, съвместно с Великотърновския университет „Св. Св. Кирил и Методий“-Педагогически факултет, катедра „Начална училищна педагогика“ и ОУ „П.Р. Славейков“-гр. В. Търново в Седмицата на грамотността, 2015г-серия от културно-образователни събития в цяла Европа, по инициатива на Европейската мрежа за политики, свързани с грамотността(ELINET).

Целта на седмицата на грамотността, 2015 е да повиши информираността по проблема за ниското ниво на грамотност, наблюдавано в Европа и да се предприемат действия.

Една от инициативите бе интерактивната лекция на доц. дпн М. Мандева пред студенти от специалността „Предучилищна и начална училищна педагогика“, на тема „Грамотността-„ключ“ за отговорен и успешен живот в „цивилизацията на знанието“, с участие на партньори от РИО-В. Търново, ОУ „П. Р. Славейков“-В. Търново, Център за междуетнически диалог и толерантност „Амалипе“, учители и ученици. В рамките на лекцията, нашите училища участваха дистанционно чрез директно включване в инициативата от Мадрид. От позицията на начален учител споделих някои от добрите ни постижения и проблеми, запознавайки в най-общ план аудиторията с това, какво се случва в нашите неделни училища, как ние се борим с езиковата асимилация, какви пътища търсим за ограмотяване на българските деца в чужбина, какви идеи имаме за повишаване квалификацията си като учители. Благодаря на доц. дпн М. Мандева за поканата и за възможността да се срещна  с бъдещите млади учители и да им пожелая много, много успехи по пътя на прекрасната ни професия.

Ралица Цветанова

17.09.2015г.

Мадрид

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s