АНДЕРСЕНОВИ ПРИКАЗКИ В БЪЛГАРСКО УЧИЛИЩЕ „БАЧО КИРО“, АЛКОРКОН

1100a14dc7282e65d33997df9813946b„Има ли някой, който да не е слушал приказките на Ханс Кристиян Андерсен? Вълшебната магия на неговото слово вече трето столетие владее света. Преведени на 125 езика, чудните приказки за малки и възрастни ни карат да тъжим, да смеем на глупостта, да се възхищаваме на верността и силната любов.

     Днес петокласниците от БНУ ”Бачо Киро“, Алкоркон – Габриела, Жаклин, Йоана и Иван-ни потопиха отново в този приказен свят. Като истински актьори разказаха очарователни истории на своите съученици и приятели.

    Габи, като една истинска принцеса, обясни на младата публика по какво се познават принцесите. И на въпроса познава ли тя лично принцеса – отговори, че познава. И освен това се казва Габриела.

    Жаклин ни натъжи с разказа за униженията и трудностите, които преживява грозното патенце преди да се превърне в прекрасен лебед. Слава Богу, така трябва!

  Йоана не само пресъздаде  историята на малката русалка, но успя да включи и развълнувата публика. Накрая слушателите бяха възнаградени – малката русалка се ожени за принца. Не мисля, че Андерсен би имал нещо против…

 Иван ни развесели с историята за новите дрехи на царя. Много ни хареса, но очаквахме накрая да се появи гол. Но …момчето има стил, не е като глупавия цар и събу само маратонките.

Поздравления за разказвачите на приказни истории!

Габи, Жаклин, Йоана, Иван – догодина чакаме нови приказки!“

Милена Тасевска, учител по БЕЛ в БНУ „Бачо Киро“, Алкоркон, Мадрид

7 май 2016г

Вашият коментар